BEGRIJPEND LEZEN MET DYSLEXIE

Dyslexie Font biedt mensen met dyslexie een uniek lettertype en diverse oplossingen om de (digitale) letterjungle een stuk begaanbaarder te maken

Waarom er een speciaal lettertype voor mensen met Dyslexie nodig was? Dat wist de Christian Boer– de ontwerper en zelf dyslectisch – als geen ander. In 2008 onderzocht hij manieren om het leesgemak te verbeteren. Hij zag voor de zoveelste keer de woorden: draaien, spiegelen en wisselen voorbijkomen. Ineens wist hij de uitkomst: een lettertype dat deze 3D bewegingen tegengaat. Hij begon met het ontwerp en Dyslexie Font werd een feit.

EEN SPECIAAL LETTERTYPE, EEN UNIEK ONTWERP

 • 1
  Zwaardere onderkant

  Het zwaartepunt van de letters ligt laag. De letters krijgen een duidelijke basislijn en er wordt voorkomen dat de letters ondersteboven worden gedraaid.

 • 2
  Geen letter is gelijk

  De vormen van letters die op elkaar lijken zijn op subtiele wijze aangepast. Zo wordt de kans op draaien, spiegelen en verwisselen verminderd.

 • 3
  Langere stokken

  Sommige Dyslexie-letters hebben langere stokjes, wat helpt om het verwisselen van letters tijdens het lezen te verminderen.

Test het lettertype zelf

Typ links je eigen tekst in om het Dyslexie Font lettertype te testen. Een testtekst lezen? Download één van de teksten:

5 - 7 jaar Test Tekst
8 - 15 jaar Test Tekst
16 - 18 jaar Test Tekst

Enthousiast over het lettertype? Deel onderstaande tekst afbeelding met je vrienden en familie.

Dyslexia Office

Dyslexie Font biedt mensen met dyslexie diverse tools en producten om beter te kunnen lezen, leren en werken. Van een super veilige in de Cloud office omgeving en opslag, de Chrome Browser tot aan een WordPress plugin; Dyslexie Font maakt de (digitale) letterjungle een stuk begaanbaarder – voor iedereen.

Doc
Spread
Present
ONLY
Email
Chrome
PDF
Store
Sync
Mobile
Secure

Lees meer Bestel

In de media

Het innovatieve Dyslexie Font is niet onopgemerkt gebleven. Christian is gevraagd om Dyslexie Font te bespreken in meerdere (TEDx) presentaties en was te zien in verschillende media. Christian Boer heeft zelfs meerdere internationale onderscheidingen ontvangen.