ONS TEAM

Dyslexie font ziet lezen als de sleutel naar een betere toekomst; een sleutel die ook voor mensen met dyslexie voor handen moet zijn. Het lettertype van Christian is de basis, de hedendaagse technologie bepaalt het scala aan mogelijkheden, het toegewijde team vormt de drijvende kracht.

Dyslexie font blijft zich met overtuiging inzetten om het bewustzijn omtrent dyslexie te vergroten en nieuwe producten te ontwikkelen. Zo streven wij ernaar de weg naar een betere toekomst steeds makkelijker, vrijer en mooier te maken.


Ontmoet het Team

Een afstudeerproject met impact


Grafisch ontwerper Christian Boer (1981) wordt zijn hele leven al uitgedaagd door zijn dyslexie. Hij besloot daarom naar een manier te zoeken om lezen voor mensen met dyslexie eenvoudiger te maken. Dit werd het uitgangspunt van zijn afstudeerproject aan de Hogeschool van de Kunsten.

Hij ontwierp een uniek lettertype, waarbij dyslexie en haar uitdagingen de richtlijnen vormden. Zijn revolutionaire design werd enthousiast in ontvangst genomen en de organisatie Dyslexie font kwam tot stand. Sindsdien is er veel gebeurd.


Lees ons verhaal

MEDIA & PRIJZEN


Dyslexie font heeft meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen en Chistian is herhaaldelijk uitgenodigd als spreker tijdens internationale conferenties. Ook bij de media zijn de innovaties en doorbraken van Dyslexie font niet onopgemerkt gebleven.

In 2011 neemt Christian zijn eerste prijs in ontvangst tijdens de Urban Stage Awards en in 2015 staat Christian op het podium tijdens de TEDx in New York. Diverse TV-programma’s en toonaangevende media - waaronder The Guardian - besteden aandacht aan Dyslexie font.

Lees meer

RECENSIES


De media-aandacht en prijzen zijn een groot compliment, maar voor ons is er één mening het allerbelangrijkst: die van de gebruiker. Gelukkig zijn de reacties op Dyslexie font net zo enthousiast als wij, wat voor ons de grootste motivatie vormt om met volle vaart vooruit te blijven gaan.

Dyslexie font gebruikers zeggen eindelijk met plezier een boek uit te lezen en sommigen vertellen ons bijna emotioneel te zijn geworden bij het eerste aanzicht van een – voor hun eindelijk goed te lezen – tekst. Benieuwd naar meer lovende en lieve woorden?

Lees recensies

ONDERZOEK


Er is veel onderzoek gedaan naar dyslexie en Dyslexie font door de internationale Dyslexia Community. Het lettertype en onze tools zijn bewezen effectief.

Onderzoek betekent voor ons betere inzichten en meer vooruitgang. Wij blijven onderzoek dan ook omarmen. Lees meer over de onderzoeken en bekijk de resultaten.


Bekijk onderzoek

DYSLEXIE INFO


Tools zijn onmisbaar en vormen een uitkomst, maar duurzame vooruitgang begint bij kennis, begrip en erkenning. Wij zetten ons in om het bewustzijn omtrent dyslexie te vergroten en meer kennis te delen - ook daar waar dyslexie nog relatief onbekend is. We benaderen dingen graag positief en belichten dus ook de mooie kant van dyslexie; een kant die we je graag helpen te ontdekken.

Lees meer