Team on a mission

Een team met een missie

Christian Boer, de ontwerper van Dyslexie font, heeft met zijn ontwerp een solide basis gelegd voor de organisatie. Samen met zijn collega Robert Jan, bouwt hij verder aan de mogelijkheden om het lezen voor mensen met dyslexie te vereenvoudigen.

Samen hebben we één gezamenlijke missie: de sleutel tot een betere toekomst - lezen - ook aan mensen met dyslexie bieden. Als team werken we er hard aan om de weg vrij te maken door de dagelijkse letterjungle en het makkelijker, aantrekkelijker en vooral leuk te maken!

Christian Boer

Christian (1981) wordt al zolang hij zich kan herinneren uitgedaagd door dyslexie, wat hem deed besluiten om zijn afstudeerproject voor de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) te gebruiken om een ??oplossing te vinden om de leesbaarheid voor mensen met dyslexie te verbeteren. Dat is hem gelukt en hij studeert in 2008 af.

Afstuderen van de middelbare school was niet gemakkelijk voor Christian; zowel Duits, Frans, Engels als Nederlands examens moeten halen. Hij verborg de problemen die hij had met lezen, omdat hij bang was dat hij de enige zou zijn. Een voordeel van zijn leesproblemen: hij is altijd te traag geweest met het lezen van de ondertitels van films en tv-shows en heeft zich hierdoor zonder problemen zijn Engelse luister- en mondelinge vaardigheden eigen gemaakt.

Door zijn dyslexie kwam hij op een lager opleidingsniveau terecht. Het gevolg was dat hij vier jaar college moest volgen voordat hij werd aangenomen op de HKU. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kon Christian eindelijk laten zien dat hij in staat is en zich inzet voor zijn talent: creatieve processen.

Tijdens het lezen had Christian de neiging om veel letters om te draaien, uit te wisselen en te spiegelen. Voor hem leken het 3D-bewegingen te zijn. Plots begreep hij wat er aan de hand was. Hij begon elke letter als een 3D-object te benaderen, wat hem hielp de nodige inzichten te verwerven om het Dyslexie-lettertype te ontwerpen.

Christian droomt van de dag dat het gebruik van het Dyslexie-lettertype geen uitzondering zal zijn; maar dat het voor iedereen beschikbaar zal zijn, net als elk ander lettertype. Hij hoopt het negatieve beeld - dat dyslexie een tekortkoming is - te veranderen en de positieve kanten van dyslexie te benadrukken, zoals de enorme creativiteit en het vermogen om in visueel 3D te denken.

Vind je het leuk om in contact te komen met Christian, voel je vrij een uitnodiging te sturen via Linkedin:
https://www.linkedin.com/in/christian-boer-64993810/ 

Robert Jan Walder

Robert Jan (1982) komt in 2014 bij Dyslexie font als enthousiaste en sociale ondernemer. Hij is gefascineerd door het werk van Christian en wil graag helpen om Dyslexie font beschikbaar te maken voor mensen over de hele wereld.

Als een praktische man was het studeren van Robert niet zijn favoriete ding op het menu. Hij begon op jonge leeftijd met werken en op zijn 27ste begon hij als ondernemer. Voor Robert Jan is het alles of niets. Het is het ‘alles’ dat hij probeert te bewerkstelligen voor het Dyslexie-lettertype. Dit doet hij door het managen van verschillende bedrijfsactiviteiten binnen de organisatie.

Robert Jan droomt van de dag dat het aanbieden van de mogelijkheid om Dyslexie font te gebruiken de standaard wordt, zowel thuis als op kantoor, zodat het font, net als elk ander font, breed beschikbaar zal zijn voor een groot publiek. Hij hoopt ook dat op een gegeven moment alle boeken ook in het Dyslexie-lettertype kunnen worden uitgegeven.

Vind je het leuk om in contact te komen met Robert Jan, voel je vrij om Robert Jan een uitnoding te sturen via Linkedin: https://www.linkedin.com/in/robert-jan-walder-9446a55/